4 Nisan 2015 Cumartesi

Mart ayı bütçemiz

Bu, harcamalarımızı paylaştığım üçüncü ay olacak. Geçtiğimiz yıl da 11 ay boyunca, kalem-kalem ne harcadığımı falan paylaştığım için midir bilmem, biraz zor gelmeye başladı aslında. Ayrıca her ay üç aşağı beş yukarı benzer harcamalar yapıyoruz ve büyük farklar olmuyor zaten. Fakat yine de her yeni yazıyı okuyan yeni birileri olabiliyor, veya mevcut arkadaşlarımız okuyor ve bunları paylaşmamın çok cesaret verici olduğunu falan söylüyorlar, bu nedenle devam etmek de istiyorum. Neticede, devam edip etmeyeceğimi bilmiyorum ama hazır yine takip etmişken, bu ayki harcamalarımızı da paylaşmak istiyorum.

Mart ayında toplamda 1.498 TL harcamışız. Bunun 450 TL'si yine kira, 125 TL'si beklenmedik bir motor tamir masrafı, kalan 923 TL'si ise yeme-içme ağırlıklı olmak üzere diğer harcamalarımız.

Bülent zaten bir aydan fazla süredir yok, ayrıca bu ay ara ara Begüm, Burcu ve ben de bir yerlere gittik-geldik ama gelen giden misafirleri de kattığımızda günde ortalama üç kişi konaklamış evde. Bu durumda, kira ve motor masrafını ayrı tuttuğumuzda, günlük kişi başı harcamamız yine 10 TL'ye gelmiş durumda.

Yazacaklarım bu kadarcık ((:

Not: Bu arada toprak işleriyle ilgili epey yol kat ediyoruz, gelişmeler var; bunları anlatmaya devam etmek istiyorum (Çandır'da Toprak İşleri 1 ve 2'yi yayımlamıştım) ama buna zaman ve enerji bulamıyorum bir türlü. Önümüzdeki günlerde bulur muyum bilmiyorum ama en azından facebook'tan ara ara fotoğraf paylaşıyor, varsa sorularımızı soruyoruz. Bu işlere bizden önce giren arkadaşlar da sağ olsunlar, desteklerini esirgemiyorlar.

2 yorum:

  1. Selam, yazmaya devam etmelisin bana kalirsa, boylece kendimle ilgili umudu koruyabiliyorum :) bir sorum olacak, parayi nasil kazaniyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ((: eyvallah!
      valla dört kişi (gerçi bir aydır falan bir süreliğine üçe düştük) yaşıyoruz ve herkesin kendine göre gelir kaynağı var. ortak kasmeize para koymada sıkıntı çeken olduğunda ise diğerleri boşluğu doldurmaya çalışıyor. ama buradan uzun uzun kim, ne kazanıyor, nasıl kazanıyor, anlatmayayım. zaten bence işin en kritik kısmı bu kadar cüzi bir parayla tüm ihtiyaçlarımızı rahatça karşılayabilmek. bu kadar paranın da her şekilde kazanılabileceğini düşünüyorum...

      Sil